Să se rezolve ecuația
Toate cele bune,
Integrator
Bună seara,PhantomR scrie: ↑30 Apr 2018, 13:03Va rog ca, in caz ca am gresit domeniul/codomeniul, sa specificati dumneavoastra care era cel intentionat, precum si proprietatile asupra lui(am presupus doar ca
e derivabila pe tot domeniul).
Astfel, voi presupune ca. Avand in vedere ca modulul si patratul sunt numere pozitive, din faptul ca ele au suma nula, rezulta ca sunt ambele nule:
. Din a doua ecuatie rezulta
, iar continuitatea lui
implica si ca
. Deci
si aceasta functie verifica si prima relatie, cea cu derivata, deci si ecuatia initiala.
Bună dimineața,
Sunt curios. Dați-ne dv. un alt exemplu de funcție care verifică acea condiție. Fără bla-bla-uri și alte întrebări. Doar exemplul.
Să păstrăm și enunțul original...care e cam aiurea. Cine e necunoscuta, unde e definită f, etc.Integrator scrie: ↑05 Apr 2018, 16:39Bună ziua,
Să se rezolve ecuația.
Toate cele bune,
Integrator
Bună seara,gigelmarga scrie: ↑02 Mai 2018, 22:22Sunt curios. Dați-ne dv. un alt exemplu de funcție care verifică acea condiție. Fără bla-bla-uri și alte întrebări. Doar exemplul.
Enunțul cere să se rezolve ecuația și deci nu înțeleg nedumeririle Dvs....gigelmarga scrie: ↑02 Mai 2018, 22:22Să păstrăm și enunțul original...care e cam aiurea. Cine e necunoscuta, unde e definită f, etc.Integrator scrie: ↑05 Apr 2018, 16:39Bună ziua,
Să se rezolve ecuația.
Toate cele bune,
Integrator
Bună ziua,gigelmarga scrie: ↑05 Mai 2018, 19:49Exemplul de altă funcție care verifică enunțul inițial v-am cerut, nu un exemplu de alt enunț...
Aștept.
Indicații prețioase am văzut că știți să dați ..."Pentru rezolvarea ecuației trebuie mai întâi explicitat modulul așa cum ați învățat deja în liceu și după aceea rezolvați cele două ecuații de tip Bernoulli si în final se pot satbili domeniul si codomeniul acelor funcții ".
Bună seara,gigelmarga scrie: ↑07 Mai 2018, 16:41Nici vorbă să verifice. Luați, de exemplu, C1=0 și înlocuiți în ecuația inițială. Sau, în Wolframalpha, scrieți - în loc de + între cei 2 termeni![]()
Evident, nu. De altfel greșește și în cazuri mai simple, în care putem verifica imediat așa zisele "soluții"...Integrator scrie: ↑07 Mai 2018, 18:07
-------------------------------------
Este corect ce spune programul de calcul "WolframAlpha"?
Bună dimineațagigelmarga scrie: ↑07 Mai 2018, 19:23Evident, nu. De altfel greșește și în cazuri mai simple, în care putem verifica imediat așa zisele "soluții"...Integrator scrie: ↑07 Mai 2018, 18:07
-------------------------------------
Este corect ce spune programul de calcul "WolframAlpha"?
http://www.wolframalpha.com/input/?i=so ... Bx%5E2%3D0
Ce scrieți e o mare prostie, deoarece dacă funcția e definită doar într-un punct sau un număr finit de puncte, nu există derivata acesteia. Iar apariția intempestivă a numerelor complexe e o "inovatie" marca Integrator, deja binecunoscută.Integrator scrie: ↑09 Mai 2018, 07:37
Bună dimineața
Rezolvând ecuațiarezultă următoarele perechi de soluții:
1),
unde
.
2),
unde
,
și
, deoarece este necesară satsfacerea condiției de explicitare a modulului și anume
.
3),
unde
,
și
, deoarece este necesară satsfacerea condiției de explicitare a modulului și anume
.
În cazul soluțiilor de la punctele 2) ș 3) introducând în ecuațiavalorile
și
se ajunge la faptul că
ceea ce este adevărat.
La punctele 2) si 3) din condițiile de explicitre ale modulului rezultă că putem avea șisi astfel se poate arăta foarte ușor că valorile constantelor
sunt funcție de
unde
,
,
și
.
------------------------------------------------
Eu cred că programul "WolframAlpha" , la rubrica "step-by-step solution" , prezintă aceleași soluții ca cele date de mine.
Este corect raționamentul meu?Mulțumesc mult!
----------------------------------------------
În mod identic se poate raționa și în cazul ecuației.
Numai bine,
Integrator
Bună dimineața,gigelmarga scrie: ↑09 Mai 2018, 20:44Ce scrieți e o mare prostie, deoarece dacă funcția e definită doar într-un punct sau un număr finit de puncte, nu există derivata acesteia. Iar apariția intempestivă a numerelor complexe e o "inovatie" marca Integrator, deja binecunoscută.Integrator scrie: ↑09 Mai 2018, 07:37
Bună dimineața
Rezolvând ecuațiarezultă următoarele perechi de soluții:
1),
unde
.
2),
unde
,
și
.
3),
unde
,
și
.
În cazul soluțiilor de la punctele 2) ș 3) introducând în ecuațiavalorile
și
se ajunge la faptul că
ceea ce este adevărat.
La punctele 2) si 3) din condițiile de explicitre ale modulului rezultă că putem avea șisi astfel se poate arăta foarte ușor că valorile constantelor
sunt funcție de
unde
,
,
și
.
------------------------------------------------
Eu cred că programul "WolframAlpha" , la rubrica "step-by-step solution" , prezintă aceleași soluții ca cele date de mine.
Este corect raționamentul meu?Mulțumesc mult!
----------------------------------------------
În mod identic se poate raționa și în cazul ecuației.
Numai bine,
Integrator
Dar am obosit să citesc atâtea aberații. Cele bune!