Gramatica limbii romane pune probleme multor romani.
Un articol interesant cu cateva dintre cele mai frecvente greseli:http://www.anidescoala.ro/info/copii/sf ... ba-romana/
Erori frecvente in gramatica
-
- profesor
Re: Erori frecvente in gramatica
Mda..."Speram ca modificarile facute sa aduca un plus valoare comunitatii". Nu e chiar un bun exemplu, nu?
Eu cred ca este.
Edit: ... chiar daca am "mancat" un cuvant.
Edit: ... chiar daca am "mancat" un cuvant.
-
- profesor
Nici vorbă. Puteți folosi "Speram ca modificarile facute sa aduca un plus de valoare comunitatii", sau "Speram ca modificarile facute sa aduca o valoare în plus comunitatii". Sintagma "un plus valoare" nu prea sună românește (a nu se confunda cu plusvaloare, care e substantiv feminin).
Intr-adevar am "mancat" un de (dupa cum am editat ulterior).gigelmarga scrie: ↑19 Aug 2017, 21:03Nici vorbă. Puteți folosi "Speram ca modificarile facute sa aduca un plus de valoare comunitatii", sau "Speram ca modificarile facute sa aduca o valoare în plus comunitatii". Sintagma "un plus valoare" nu prea sună românește (a nu se confunda cu plusvaloare, care e substantiv feminin).
P.S. Ati vazut emailul de la mine ?
-
- guru
Bună dimineața tuturor,
A scrie gramatical nu înseamnă a scrie și cu diacritice?Cum ar fi să vorbim fără diacritice?
Toate cele bune,
Integrator
A scrie gramatical nu înseamnă a scrie și cu diacritice?Cum ar fi să vorbim fără diacritice?

Toate cele bune,
Integrator
Cred ca da. Insa, in cazul meu, cand am inceput sa utilizez calculatorul tastaturile erau default in engleza (si implicit fara diacriticele romanesti).Integrator scrie: ↑20 Aug 2017, 09:16Bună dimineața tuturor,
A scrie gramatical nu înseamnă a scrie și cu diacritice?Cum ar fi să vorbim fără diacritice?![]()
Toate cele bune,
Integrator
Si am continuat tot asa ...

-
- guru
Bună dimineața tuturor,dallass scrie: ↑19 Aug 2017, 17:06Gramatica limbii romane pune probleme multor romani.
Un articol interesant cu cateva dintre cele mai frecvente greseli:http://www.anidescoala.ro/info/copii/sf ... ba-romana/
Nu sunt de-acord cu "Anca" în privința afirmației "Voiam şi nu vroiam! „Vroiam” nu există în limba română, deşi este folosit de foarte multă lume! Cel mai probabil forma incorectă a verbului a apărut prin combinarea dintre “a vrea” şi “a voi”.".
De la "dexonline" citire:
https://dexonline.ro/definitie/vroi .
------------------------------------
1. Este corect să spunem tutulor în loc de tuturor?
2. Este corect să spunem "S-a întunericit." în loc de "S-a întunecat."?
Toate cele bune,
Integrator
-
- Subiecte similare
- Răspunsuri
- Vizualizări
- Ultimul mesaj
-
- 0 Răspunsuri
- 4941 Vizualizări
-
Ultimul mesaj de MihaelaIoana