Fie A o matrice de tipul (m,n) si B o matrice de tipul (n,m).
Dacă 4(AB)^3 + 3 (AB)^2 + 2 (AB) +I m = 0m
Atunci
a) m=2
b) m=3
c) n=2
d) m=n
e)( AB) ^4 = Im
f) det (AB) =0
Matrice din Poli
Re: Matrice din Poli
Am găsit ca daca m<n , atunci det(AB)=0.
Dar dacă m=n ...Nu mai stiu
Dar dacă m=n ...Nu mai stiu
Invers, dacă m>n, atunci det(AB)=0. Această ultimă egalitate este imposibilă deoarece, din
deducem că AB este invsrsabilă.
Dar, în textul original al problemei, chiar nu se spune nimic despre elementele celor două matrici, sunt complexe, reale, raționale?
Dar, în textul original al problemei, chiar nu se spune nimic despre elementele celor două matrici, sunt complexe, reale, raționale?
Incerc sa rezolv aceeasi problema, dar nu am reusit decat sa umplu degeaba cateva pagini 
In enunt se mai spune ca cele 2 matrice au elemente reale, si ca 3>=m>=n>=2. Variantele c si d nu par corecte, pt ca matricea AB ramane de tip (m, m). Deasemenea, f-ul din motivul dat mai sus. Varianta mai logica mi se pare e-ul, dar nu am reusit sa gasesc o demonstratie. Orice ajutor este binevenit

In enunt se mai spune ca cele 2 matrice au elemente reale, si ca 3>=m>=n>=2. Variantele c si d nu par corecte, pt ca matricea AB ramane de tip (m, m). Deasemenea, f-ul din motivul dat mai sus. Varianta mai logica mi se pare e-ul, dar nu am reusit sa gasesc o demonstratie. Orice ajutor este binevenit

-
- Subiecte similare
- Răspunsuri
- Vizualizări
- Ultimul mesaj
-
- 3 Răspunsuri
- 4030 Vizualizări
-
Ultimul mesaj de ada2014
25 Iul 2019, 11:43
-
-
Problema AL 150 admitere UPT 2019 (puterea unei matrice)
de Green eyes » 24 Apr 2019, 16:33 » în Clasa a XI - a - 2 Răspunsuri
- 8391 Vizualizări
-
Ultimul mesaj de Felixx
03 Sep 2019, 12:07
-
-
- 2 Răspunsuri
- 2451 Vizualizări
-
Ultimul mesaj de Menim
05 Dec 2019, 15:17