REGULAMENTUL FORUMULUI

Regulile forumului (de citit inainte de a scrie un mesaj) si alte anunturi din partea echipei.
Închis
dallass
administrator
administrator
Mesaje: 12
Membru din: 11 Iun 2017, 16:31

REGULAMENTUL FORUMULUI

Mesaj de dallass » 10 Ian 2012, 19:38

REGULAMENTUL FORUMULUI

Utilizatorii acestui forum au obligaţia de a respecta regulile (vizitând secţiunea REGULAMENT & ANUNTURI pentru a se informa asupra eventualelor modificări şi anunţuri). Celor care încalcă regulile forumului li se pot şterge mesajele sau chiar contul.

I. Reguli privitoare la solicitarea ajutorului pentru rezolvarea problemelor de matematică :

Numim "solicitare de rezolvare" un topic (subiect) în care se solicită ajutorul pentru rezolvarea unei probleme de matematică.

1) Folosiţi pagina de căutare pentru a vedea dacă acea problemă sau probleme asemănătoare nu au fost deja discutate. Daca aţi găsit aşa ceva dar aveţi nelămuriri, nu deschideţi un nou subiect ci postaţi în cel existent. În acest caz mesajul nu va fi considerat o solicitare de rezolvare ci o "discuţie" în adevăratul sens al cuvântului.

2) Un utilizator poate face cel mult două solicitări de rezolvare pe zi. Este interzis a include mai multe exerciţii sau probleme într-o singură solicitare. Sunt permise problemele cu mai multe cerinţe numai în situaţia în care rezolvarea unei cerinţe este esenţială în rezolvarea alteia. Temporar aceasta regula nu mai este valabila. In caz de abuzuri revenim.

3) La fiecare "solicitare de rezolvare" va trebui menţionată sursa de provenienţă a problemei. În cazul cărţilor - manuale, culegeri, etc - se va indica titlul, anul apariţiei, editura, numele unui autor şi numărul paginii. Pentru problemele din reviste precizaţi numele revistei, numărul/anul, pagina, autorul problemei. În alte (mult mai rare) situaţii, veţi da suficiente detalii asupra împrejurării în care v-aţi întâlnit cu acea problemă.

4) Este interzisă solicitarea de rezolvare a problemelor care fac parte dintr-un concurs aflat în derulare. De exemplu, problemele din Concursul rezolvitorilor Gazetei Matematice pot fi solcitate numai după expirarea termenului limită de trimitere a răspunsurilor.

5) Este interzisă copierea enunţului ca imagine (prin scanare, fotografiere, etc), cu excepţia desenelor ce însoţesc enunţul. Atunci cand fara folosirea simbolurilor matematice enuntul problemei este ambiguu sau greu de inteles, utlizati scrierea cu simboluri matematice.

6) Dati subiectului (solicitarii) un titlu sugestiv pentru continutul acestuia - preferabil sa specificati notiunile la care se refera. Altfel, scrieti (copy/paste) o parte din enunt.

7) Este interzis a folosi expresii ca: "Va rog"; "Ajutor!", "Help me", "Repede", "Urgent", "Pănă mâine", etc

8) Solicitantul trebuie sa dea detalii asupra ideilor, încercărilor şi realizărilor sale. Încurajăm dialogul, nu oferirea rezolvărilor fără un minim efort al solicitantului. Pe cei dornici să ajute îi rugăm să ofere idei şi explicaţii, nu rezolvări "de-a gata".

9) Postaţi în forumul corespunzător (conscarat clasei respective). Daca aţi postat greşit, adresaţi-vă administratorului sau moderatorilor.

10) Nu cereţi şi nu oferiţi ajutorul la rezolvarea problemelor de matematică prin mesaje private.

II. Reguli generale:

11) Alegeţi forumul corespunzător pentru subiectele pe care le iniţiaţi. Verificaţi dacă subiectul propus nu s-a discutat într-un alt loc.

12) Titlul unui mesaj trebuie să fie sugestiv pentru conţinutul acestuia. Nu folosiţi nici în titlu şi nici în conţinutul mesajului exprimări de genul: " Repede", "Ajutor", "Vă rog", "Urgent!", "Important", limbaj de chat şi scrierea în întregime cu majuscule.

13) Nu este îngăduit Spam-ul şi Off-Topic - ul.

14) Folosiţi un limbaj decent, civilizat! Este interzis orice atac la persoană.

15) Nu includeţi imagini de pe alte site-uri, este suficient să puneţi un link către acele imagini.

16) Reclama nu este acceptată.

17) Semnătura va avea cel mult 4 rânduri şi nu trebuie să conţină imagini, link-uri, numere de telefon sau alte informaţii de contact.

18) Mesageria privată trebuie folosită în acord cu regulile generale enunţate mai sus. Atragem atenţia că administratorii forumului pot vedea intreaga mesagerie privată.

19) Este interzis ca o persoană să aibă mai multe conturi de utilizator pe acest forum.

III. Va reamintim că la crearea contului aţi acceptat termenii acordului de înregistrare:

Întotdeauna administratorii şi moderatorii acestui forum vor încerca să îndepărteze sau să modifice orice material deranjant cât mai repede posibil; este imposibil să parcurgă fiecare mesaj în parte. Din acest motiv trebuie să ştiţi că toate mesajele exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (excepţie făcând mesajele scrise chiar de către ei) şi de aceea ei nu pot fi făcuţi responsabili.

Trebuie să fiţi de acord să nu publicaţi mesaje cu conţinut abuziv, obscen, vulgar, calomnios, de ură, ameninţător, sexual sau orice alt material ce poate viola legile aflate în vigoare. Dacă publicaţi astfel de materiale puteţi fi imediat şi pentru totdeauna îndepărtat din forum (şi firma care vă oferă accesul la Internet va fi anunţată). Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor în rezolvarea unor astfel de încălcări ale regulilor. Trebuie să fiţi de acord că webmaster-ul, administratorul şi moderatorii acestui forum au dreptul de a şterge, modifica sau închide orice subiect, oricând cred ei că acest lucru se impune. Ca utilizator, trebuie să fiţi de acord că orice informaţie introdusă de dumneavoastră să fie stocată în baza de date. Aceste informaţii nu vor fi arătate unei terţe persoane fără consimţământul webmaster-ului, administratorului şi moderatorilor care nu pot fi facuţi responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot să ducă la compromiterea datelor.

Acest forum utilizează fişierele tip cookie pentru a stoca informaţiile pe calculatorul dumneavoastră. Aceste fişiere cookie nu conţin informaţii despre alte aplicaţii ci ele sunt folosite doar pentru uşurarea navigării pe forum. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea înregistrării dumneavoastră ca utilizator şi pentru parolă (şi pentru trimiterea unei noi parole dacă aţi uitat-o pe cea curentă).

Închis